Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Μους από μήλα

Ιδανική συνταγή σε περίπτωση που μας περίσσεψαν μήλα κι έχουν αρχίσει να χαλάνε.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ ελάχιστα ώστε να μην γίνουν τελείως πουρές. Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να προσθέσουμε απολύτως τίποτα. Τα μήλα θα βγάλουν τα υγρά τους και θα σιγοβράσουν στο ζουμί τους. Όταν έχουν μαλακώσει τελείως τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν είναι απαραίτητο με ένα πηρούνι ή με ένα σύρμα τα πολτοποιούμε κι άλλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε γυάλινα βαζάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο.
1 κιλό μήλα βγάζουν 3-4 μικρά βαζάκια.

Σημείωση: μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα αχλάδι, δίνει άλλη γεύση στη μους. Σερβίρουμε σε μπολάκια. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.

* τη συνταγή μου την έδωσε η Δέσποινα


1 σχόλιο:

αερικο είπε...

Αμα μπει και λιγη ζαχαριτσα με ελαχιστο λεμονακι ειναι πανοστιμο πανω σε φετουλες ψωμι! ;-)