Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Ρύζι με μπέηκον

Υλικά:
Ρύζι basmatti
Μπέικον
Φασόλια μεξικάνικα (από τα κόκκινα)
Καλαμπόκι
Μουστάρδα καυτερή
Βούτυρο τύπου Κέρκυρας

Εκτέλεση:
1. Κόβω το μπέικον σε κυβάκια και το τσιγαρίζω για 5 λεπτά σε τηγάνι που καίει και που περιέχει 1μιση κουταλιά της σούπας βούτυρο τύπου Κέρκυρας. Αυτό το βούτυρο είναι προτιμότερο από το άλλο γιατί δεν είναι αλατισμένο και αφήνει μια γεύση πιο "καθαρή" στο στόμα.
2. Ρίχνω το ρύζι στο τηγάνι με τα μεξικάνικα φασόλια και μαζί με το μπέικον τα αφήνω να κάψουν για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.
3. Στη συνέχεια κατεβάζω τη φωτιά στο μισό ρίχνω περίπου ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνω. Συνεχίζω να ανακατεύω για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να βράσει το ρύζι και να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο τα φασόλια.
4. Κλείνοντας τη φωτιά ρίχνω το καλαμπόκι, που δε θέλει βράσιμο (είναι από κονσέρβα) και συνεχίζω το ανακάτεμα. Λίγο πριν σερβίρω και πριν ακόμα κρυώσει το φαγητό προσθέτω ενάμισι κουτάλι της σούπας από την πικάντικη μουστάρδα, η οποία απογειώνει τη γεύση.


* Η συνταγή είναι του φίλου μου του porcupine, ο οποίος συμβουλεύει: "Τα υλικά πρέπει να είναι ακριβώς αυτά που περιγράφονται πιο πάνω, όχι παρόμοια. Όλα μαζί βγάζουν στο τέλος ένα σύνολο που σε απογειώνει!"



1 σχόλιο:

david santos είπε...

That this weekend is good for twirls the people Greek and without fires.