Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Κέηκ με γλάσο σοκολάτας

Υλικά:
6 αυγά
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
8 κουταλιές κακάο σκόνη
2 κουταλιές λικέρ ή κονιάκ
5 κουταλιές νερό
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φακελάκι baking powder
2 βανίλιες
1 βιτάμ

Εκτέλεση:
1. Σ’ ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο και το λικέρ μέχρι να βράσουν. Κρατάμε μια κούπα από το μίγμα για το γλάσο.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, το baking και τις βανίλιες. Σ’ αυτό το μίγμα προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει..
3. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
4. Αφού το κέηκ κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αλείφουμε με το γλάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: