Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο




Υλικά:


2 φύλλα σφολιάτας (800 γρ)

1 μικρό κοτόπουλο ή φιλέτο μπούτι (600-700 γρ περίπου)

2-3 πιπεριές χρωματιστές

150-200 γρ. regato

1-2 αυγά

μανιτάρια ψιλοκομμένα

μαϊντανός

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


  1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
  2. Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει καλά, το λιανίζουμε.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές και το regato σε μικρά κυβάκια.
  4. Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί (κοτόπουλο, πιπεριές, αυγά, μανιτάρια, regato).
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα λαδώνουμε ελαφρά.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά, προσέχοντας οι 2 άκρες να έχουν διπλώσει σαν φάκελος για να μη χυθεί το μείγμα κατά το ψήσιμο.
  8. Λαδώνουμε τα ρολά και απ’ έξω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. (45 λεπτά περίπου)




* Στο μείγμα με το κοτόπουλο μπορείτε να προσθέσετε κι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Επίσης αντί για πιπεριές μπορείτε να βάλετε καλαμπόκι, ψιλοκομμένο καρότο και αρακά που θα τα έχετε σοτάρει και ψιλοβράσει προηγουμένως. Οπτικά και γευστικά το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: