Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Χοιρινό με βερίκοκα και δαμάσκηνα


Υλικά:


1 κιλό χοιρινό (μπούτι ή λαιμός)

1 κρεμμύδι

12-15 ξερά βερίκοκα και δαμάσκηνα

κονιάκ ή κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας μέλι

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο



Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε κύβους και το σοτάρουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε και τα βερίκοκα με τα δαμάσκηνα. Σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις μαλακώσουν τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα μπορούμε να τα αφαιρέσουμε για να μη λιώσουν τελείως. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε το μέλι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Ξαναρίχνουμε μέσα τα φρούτα κι είναι έτοιμο.



2 σχόλια:

cook είπε...

mmm...παρομοιο θεμα εχουμε...:)

MaryAthenes είπε...

Πολυ ενδιαφερον ! Μου αρεσει πολυ !