Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Cookies με ginger και κομματάκια σοκολάτας


Υλικά:


1/2 κούπα μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 1/3 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι ginger τριμμένο
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κούπα μαύρο ρούμι
1 κουταλιά της σούπας μελάσσα
1 κουταλάκι μέλι
1/4 κούπα καλαμποκέλαιο
κομματάκια σοκολάτας (choc chips)


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά (αλλά όχι πολύ χτύπημα). Κάνουμε τη ζύμη μικρά μπαλλάκια, τα πατάμε με το χέρι ή με τον πάτο ενός ποτηριού και βάζουμε στο καθένα από 3 κομματάκια σοκολάτας. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σ' ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

* Με την ίδια συνταγή αλλά με διαφορετική διακόσμηση έχουμε χαρούμενα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια ή για παιδικά πάρτυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: