Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Tortillas chili vegetarian


Υλικά:

Για τις τορτίγιες:
2 κούπες καλαμποκάλευρο
2 κούπες χλιαρό γάλα
1 κοφτό κουταλάκι baking powder
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

*Για παραλλαγή νηστήσιμη, αντί για γάλα, βάλτε νερό.

Για τη γέμιση:
1 κρεμύδι
μανιτάρια
καλαμπόκι
1 μεγάλη ντομάτα
1 πιπεριά
μαϊντανός
chili sauce ή tabasco (προαιρετικά)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλατοπιπερώνουμε. Μπορείτε να προσθέσετε κι ένα αυγό αν θέλετε. Λαδώνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε ποσότητα ίση με μια μικρή κούπα, κουνάμε το τηγάνι να πάει το μίγμα παντού και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

Σ' ένα άλλο σκεύος, σωτάρουμε σ' ελάχιστο λάδι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια(ψιλοκομμένα) και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Αν μας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτουμε λίγο chili ή tabasco, με μέτρο. Βάζουμε μικρή ποσότητα από τη γέμιση σε κάθε τορτίγια και διπλώνουμε σε φακελάκια. Ταιριάζουν πολύ με μπύρα.

Δοκιμάστε επίσης να στρώσετε ένα φύλο μαρούλι πάνω στην τορτίγια και στη γέμιση προσθέστε τόνο ή κοτόπουλο (χωρίς το chili όμως). Επίσης πολύ νόστιμες γίνονται με κιμά και κόκκινα φασόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: