Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Μπεκρή μεζέ


Υλικά:

500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά χοντροκομμένη
μανιτάρια
ρεγκάτο σε κύβους
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρέας (κομμένο σε κύβους) μαζί με το κρασί, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια σ' ένα σκεύος με καπάκι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε λίγο νερό και τη ντομάτα (αν θέλουμε), αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του. Προς το τέλος προσθέτουμε το ρεγκάτο να λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: