Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς



Υλικά: (για 2 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλου
2-3 πιπεριές (ό,τι χρώμα θέλετε)
χυμό ντομάτας
2 φέτες μπέηκον
σπαράγγια (φρέσκα ή κονσέρβα)
κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο
θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Όπως είναι ολόκληρα τα στήθη, κάνουμε μια τρύπα με μαχαίρι στο εσωτερικό τους και γεμίζουμε με μπαστουνάκια τυριού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μπλε τυρί λιωμένο με λίγη κρέμα γάλακτος. Σωτάρουμε τα στήθη σε ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά . Αν τα σπαράγγια είναι κονσέρβας βάζουμε 3 πάνω σε κάθε στήθος και τυλίγουμε με μια λωρίδα μπέηκον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Αν τα σπαράγγια είναι φρέσκα, τα πιάνουμε ματσάκι μ' ένα λαστιχάκι και τα βράζουμε όρθια σ' ένα μπρίκι, βάζουντας μέσα στο νερό μόνο τα κοτσάνια τους μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για μισή ώρα. Προσοχή να μην στεγνώσει.

Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να καούν και να μυρίζουν. Θα βγάλουν αρκετό καπνό, με προσοχή ανοίγουμε λίγο το καπάκι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Όταν έχουν μαλακώσει και το νερό έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε χυμό ντομάτας ή φρέσκο ντοματάκι, αλάτι πιπέρι και θυμάρι ή ρίγανη προς το τέλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον λάδι. Όταν έχει πάρει βράση, αλέθουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ για να γίνει λεία, ή στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα καμμένα κομμάτια της πιπεριάς.

Στρώνουμε τη σάλτσα σ' ένα πιάτο κι από πάνω σερβίρουμε τα στήθη του κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: